COPY ▪️ AUDIO ▪️ VOICE-OVER ▪️ OVER MIJ ▪️ CONTACT

Audio

Op het vlak van audio heb ik talloze dingen gedaan en vaak van A tot Z: van idee tot eindmixage. Van commercial tot videoproductie en van idee tot compleet jinglepakket.

Of het nu gaat om een reclamespot, een podcastintroductie, een motiverende toespraak of andere audio-uitingen, overtuigende audio is ontworpen om de luisteraar te betrekken en te beïnvloeden op een positieve en effectieve manier. Ook hier kiezen we voor een aantal toetsingscriteria.

  1. Krachtige stem: Een zelfverzekerde en boeiende stem kan de luisteraar aanspreken en de boodschap kracht bijzetten.
  2. Emotionele impact: Muziek en geluidseffecten kunnen emoties oproepen en de luisteraar op een dieper niveau aanspreken. Het juiste gebruik van geluid kan bijvoorbeeld spanning, vreugde, verdriet of opwinding creëren.
  3. Duidelijke boodschap: Overtuigende audio moet een heldere boodschap overbrengen. Of het nu gaat om het verkopen van een product, vertellen van een verhaal of overtuigen van een standpunt, de inhoud moet duidelijk en overtuigend zijn.
  4. Toon en intonatie: De manier waarop woorden worden uitgesproken, inclusief de toon en intonatie, kan de betekenis versterken en de luisteraar aanspreken op een manier die de boodschap krachtiger maakt.
  5. Aanpassing aan doelgroep: Overtuigende audio moet afgestemd zijn op de doelgroep. Het begrijpen van de luisteraars en hun behoeften is essentieel om effectief te zijn.
  6. Call-to-Action (CTA): Net als bij geschreven copy, kan overtuigende audio een duidelijke oproep tot actie bevatten om de luisteraar aan te moedigen tot een bepaalde handeling over te gaan.

VIDEO

Voor TreekerTreks maakte ik in 2002 een complete productie. Van de opnames tot montage en van script tot complete audio. Het eindresultaat mag er zijn.