COPY ▪️ AUDIO ▪️ VOICE-OVER ▪️ OVER MIJ ▪️ CONTACT

Copy

Pakkende teksten. Daar ga je voor. Impact en overtuiging zijn geen containerbegrippen maar zaken die er altijd in moeten zitten. Zelf test ik, afhankelijk van waar een tekst voor geschreven wordt, altijd op een tiental pijlers.

  1. Duidelijkheid: De boodschap moet helder en begrijpelijk zijn. Vermijd vaagheid en dubbelzinnigheid. Maak gebruik van eenvoudige taal en vermijd jargon, tenzij het passend is voor je doelgroep.
  2. Doelgroepgerichtheid: Ken je doelgroep en spreek hen direct aan. De copy moet relevant zijn voor de interesses, behoeften en problemen van je doelgroep.
  3. Emotionele aantrekkingskracht: Emoties spelen een cruciale rol in besluitvorming. Goede copy wekt emoties op die aansluiten bij het doel van je boodschap, of het nu gaat om vreugde, nieuwsgierigheid, angst of empathie.
  4. Uniekheid: Laat zien wat jouw product, dienst of boodschap onderscheidt van de rest. Waarom zou iemand voor jou kiezen? Benadruk je unieke waardepropositie.
  5. Call-to-Action (CTA): Moedig de lezer aan tot actie. Of het nu gaat om het kopen van een product, het inschrijven voor nieuwsbrieven, of het delen van de content, een duidelijke CTA is cruciaal.
  6. Verhalend vermogen: Vertel een verhaal dat de lezer meeneemt en boeit. Een goed verhaal kan de betrokkenheid vergroten en de boodschap beter onthoudbaar maken.
  7. Concise schrijven: Vermijd overtollige woorden. Wees beknopt en to the point. Houd de aandacht van de lezer vast door onnodige details te vermijden.
  8. SEO-optimalisatie: Als de copy op een website wordt gebruikt, zorg dan voor goede zoekmachineoptimalisatie (SEO). Gebruik relevante zoekwoorden op een natuurlijke manier en optimaliseer de meta-beschrijving.
  9. Tone of voice: Pas de juiste toon aan die past bij je merk en doelgroep. Of het nu informeel, formeel, speels of serieus is, consistentie is belangrijk.
  10. Testen en aanpassen: Analyseer de prestaties van je copy en pas deze aan op basis van feedback, conversiegegevens en andere meetbare resultaten. Blijf itereren en optimaliseren voor de beste resultaten.

800x TOP 40 NUMMER 1-HITS

Wat begon als geintje werd bijna een studie naar de achtergrond van de grootste hits die ons land heeft gekend. Ik heb alle 800 nummer 1-hits uit de historie van de Nederlandse Top 40 onder de loep genomen. Het resultaat? Een boek met 800 prachtige verhalen achter de hits, feiten en cijfers bij de allergrootste hits van Nederland en meerdere handige indexen rond artiesten, titels, componisten en producers. Hier alle details.